Coaching Voor gedesillusioneerd

coach

 

Na uitgebreide counseling, een supervisie-expert en buikspreekcoach gedurende 8 jaar bij drie bedrijven, werd mijn bedrijfscertificaat vernieuwd. Dit lijkt misschien voor de hand liggend – waarom zou de National Queensland Teachers Association goedkeuring geven aan een business coach voor gedesillusioneerde leraren voordat dit door een overheidsinstantie wordt vereist. Hoewel ik goed gekwalificeerd was, zei de regering dat coaches alleen gecertificeerd konden worden “als ze eerdere beroepservaring hadden”.

Als buiksprekercoach, had ik een speciale magie. Ik had een gelukkige jeugd en ik zag doelstellingen heel duidelijk! Wat betreft professionele leerkrachten en ouders… hebben we lang geleden besloten dat de ouders het beste deden wat ze konden met de middelen die ze hadden.

Coachen ging allemaal over verandering! Mijn rol was het aanmoedigen van verandering. Dit was van vitaal belang voor zowel ons professioneel succes, als ook voor de algemene kwaliteit van de collectieve ervaring voor gedrag in het beroep. In onze coaching was het heel gewoon om te proberen de manier waarop we dingen doen te veranderen, hoewel de manieren van succesvolle ouders en leraren dat niet zijn. Dit is vrij gebruikelijk in coaching. Hoe gebruikt u, als manager of familielid, coaching om uw organisatie te veranderen?

Als je een professionele coaching of opleiding volgt en je afvraagt of het de “juiste” carrière voor je is, stel dan deze vragen:

De antwoorden op deze vragen zullen in grote lijnen uw succes in kaart brengen. Als uw coach professioneel is, zal hij of zij proberen een all-in aanpak te hanteren. Coaching gaat over de coach en iedereen doet mee. Dit is een positief proces – we richten ons rustig op dat  de coach is, en gaan zo met elkaar om dat we elk op onze eigen manier het beste uit hen naar boven halen.

De eerste verantwoordelijkheid van een coach is om u vragen te stellen die u verder brengen dan waar u bent. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar we zijn meestal, vooral werknemers, goedgelovig en gemakkelijk afgeleid. En we stoppen vaak niet om na te denken over de grote vragen.

Coaches doen het in uw voordeel! We moeten hier benadrukken dat coaching niet gaat over het verplaatsen van punten door de coach om weer op het juiste pad te komen. Coachen betekent voor mij mezelf afvragen wat ik van de coach wil, vooral, op een ethische en zorgzame manier.

Coaching gebruikt een heel andere reeks vaardigheden. Coaching gebruikt introspectie, aanmoediging, gesprek, contemplatie, geloof en kwetsbaarheid als hulpmiddelen.

Coaching is een plezierig proces! We genieten van elkaars gezelschap, we respecteren en steunen elkaar, en we krijgen waardevolle inzichten door elkaar trouw te laten zijn aan onszelf.

Bent u zich bewust van de vaardigheden en capaciteiten van uw personeel?

Onthoud dat coaching over verandering gaat. Goede coaches zien kansen om verandering te creëren door in plaats van interventie te bieden. Ongeveer een minuut later zeggen we, ja, ik zie, ja, ik hoor en ja, ik voel.

Hier is hoe ik het goede vind in coaching en onze staf. Vaak zijn er andere dingen waar je op moet letten voordat je een professional inhuurt, inclusief toekomstige werknemers. De lakmoesproef, bij het bepalen of we het ons kunnen veroorloven een geschikte professional in te huren, is het vermogen van de coach om u te ondersteunen bij het leiden van het coachingproces. Ik heb in het afgelopen jaar gemerkt dat de coaching-business het slachtoffer wordt van de triomf van asubstantiële beschadigde goederen.

Een full time coach, een ondernemer of een trainer zal vragen stellen en feedback geven om je coach uit zijn zelfopgelegde doos te halen. die op dit moment je groei persoonlijk kan beperken. Coachingsvragen beginnen met BE, dus het is gemakkelijk te begrijpen dat coaches meestal uitgeklede, eenvoudige vragen zullen stellen. Er zijn veel psychologen die zich richten op zelfbewustzijn.

Goede coaching begint, net als een goede relatie, met begrip voor elke partij en een acceptatie van de persoon als volwassene met zijn of haar huidige verlangens en doelen. Ik ben de dingen die ik doe. Ik kan ze zijn. Een coach is iemand zoals ik en mag beslissen wie ik wil zijn.

Goede coaching kan het spel veranderen. De coach helpt de gecoachte het bepaalde spel onder de knie te krijgen. Ik zeg niet dat klanten het spel van de coach zullen spelen. Maar een goede coach wil het team zien presteren. Hij zal de coach helpen doelen te stellen en een plan om de doelen te bereiken.

Ik kan niet iedereen helpen. Alleen de goeden kunnen iedereen helpen. Een ander ding dat we moeten onthouden is dat we het niet alleen hoeven te doen. Met de zegen van het hart van een coach voor zijn team, zullen we ons verenigen in geest en in wezen, om onze kracht te delen. Het is mijn ervaring dat ik weet dat ik dit niet alleen kan doen. Maar ik kan het doen als één man met velen.

Als u het geluk hebt om als coach in dienst te zijn van een van ’s werelds mooiste bedrijven met topklasse, kunt u ervoor kiezen om deel uit te maken van het team daar.

Lees meer:

Bedrijfsadvies Breda

MKB coaching

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.