Het belang van het inhuren van een bedrijfsjurist

bedrijfsjurist

 

In elk bedrijf, of het nu een startup is of niet, zijn de juridische gronden en problemen altijd een prioriteit nummer één. Het management van een startup is er normaal op gebrand alle problemen op te lossen. Soms ontstaan er problemen of aansprakelijkheden van het bedrijf. Een ervaren bedrijfsjurist zal deze problemen in een vroeg stadium aanpakken en proberen het bedrijf in de juiste richting te sturen.

Als in een bedrijvengids om juridische referenties wordt gevraagd, zal een bedrijf hoogstwaarschijnlijk geen schuld hebben aan deze referentie. Dit bewijst echter wel een aantal dingen; ten eerste is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium juridische referenties in te winnen. Ten tweede is het een goed idee om de referenties van elk lid van het management te krijgen. Dit omvat goede en slechte werknemers. Ten derde is het beter om de namen en adressen te krijgen van de wettelijke vertegenwoordigers van het bedrijf en alle andere relevante partijen. Bovendien is het vaak beter om niet te vertrouwen op conventionele referenties, omdat rechtszaken en proces encore het gevaar vergroten om verstrikt te raken in het moeras van belachelijke aansprakelijkheden. Bovendien biedt juridisch advies een verscheidenheid van redenen en informatie in verband met het juridisch advies van een eerdere onsuccesvolle onderneming.

Het is altijd verstandig om een bedrijfsjurist in te huren die de ideale ervaring heeft in het behandelen van soortgelijke zaken op hetzelfde of een soortgelijk gebied, om de resultaten te krijgen waarmee hij of zij bekend is. Alleen met kennis van het betreffende gebied en van de juridische praktijken, kan veel zee-informatie aan het licht komen die opties onwetendheid op deze gebieden. Indien de onderneming een bedrijfsjurist heeft, dan is deze wellicht bekend met de juridische gevolgen van bepaalde door de onderneming genomen maatregelen. Echter, het bedrijf is altijd beter om te gaan voor de diensten van de lokale en externe juridische adviseurs van het bedrijf. Hoewel ze niet helemaal zo vertrouwd met de innerlijke werking van het bedrijf als interne medewerkers, zullen ze het perspectief van betrokken te zijn bij een bedrijf waar ze hebben gewerkt voor bepaalde tijd.

In tegenstelling tot bedrijfsjuristen of advocatenkantoren hebben raadslieden altijd rechtstreeks contact met zaken, kunnen zij in uniform zijn als vertegenwoordiger van de raadslieden, en de meesten van hen hebben waarschijnlijk meer het gevoel dat zij ondernemer zijn in hun rol dan de andere twee. Anderzijds hebben zij ook een vertrouwensrelatie opgebouwd en dat is zeer belangrijk wanneer zij bij de uitoefening van hun functie aanvallen op ondernemingen moeten plannen. Het is dus raadzaam voor bedrijven om te zoeken naar een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in bedrijfsaangelegenheden, met name die van het aantrekken van kapitaal of een soortgelijke activiteit.

Lees meer:

Arbeidsrecht

Juridisch advies arbeidsrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.