Het belang van voeding

biologische stoffen

Bij het onderzoeken van verschillende biologische stoffen moeten we in gedachten houden hoe ons lichaam is geƫvolueerd. Alles, van onze tanden tot zelfs de lucht die we inademen, zal veranderd zijn. Theoretisch zal alles in de wereld wat we aanraken of innemen veranderd zijn. De enige reden waarom wij andere organismen dan de mens kunnen waarnemen, is omdat wij ontworpen lichamen hebben. Ons lichaam is zo ontworpen dat het herkent wat het krijgt en wat nog meer nodig is. Net als bij elke andere relatie kunnen structuur en functie uit balans worden gebracht door verkeerde keuzes.

Of de chemische structuur van het product dat we innemen nu natuurlijk is of niet, de manier waarop het wordt vervaardigd is ook van belang. Natuurlijk is niet altijd veilig. De industrie van gebotteld water is een van de meest welvarende en succesvolle in de zakenwereld. Door een flessenwater-gek te worden, of op zijn minst te begrijpen hoe natuurlijk flessenwater ruikt, kunnen we de angst verminderen voor wat wel of niet gezond is. De sleutel is altijd matiging. Elke voldoende geavanceerde technologie of procedure kan worden misbruikt. De bewering dat gebotteld water veiliger is dan kraanwater is een mythe, en een gevaarlijke mythe zelfs.

Wat de toxiciteit betreft, bevat flessenwater ook zijn eigen unieke oplossing, die niet aanwezig is in gemeentelijk leidingwater. Dit wordt vaak aangeprezen als een voordeel, hoewel het dat in werkelijkheid niet is. Het feit dat algen werden gebruikt, verwijdert alleen de giftige stoffen die aanwezig zijn in aardolieproducten en voegt geen giftige stoffen toe die worden gebruikt bij de fabricage van plastic. Algen werden ook genomen zonder bijbehorende tests om te bepalen of ze veilig waren voor menselijke consumptie, wat een valse claim bleek te zijn.

De industrie van gebotteld water is enorm en er staan elk jaar miljarden dollars op het spel, en zij heeft ongetwijfeld belangstellende wetenschappers om te helpen de beste marketingstrategie te formuleren. Wetenschappers verkopen geen producten; per definitie zijn wetenschappers publieke figuren zoals artsen, leraren en coaches die anderen onderwijzen. Wetenschappers zeggen geen dingen alleen maar omdat de bron ervan ze de mond doet openvallen. Er zijn veel gevallen van wetenschappers die hun oneerlijkheid ontlenen aan motieven die geen basis hebben in de wetenschap. Wetenschappers doen hun werk, waarvoor ze in de wieg zijn gelegd.

Zoals alle bedrijven zijn sommige wetenschappers bereid de waarheid te verbuigen of te rekken om hun agenda te bevorderen. Het is aan ons, de consumenten, om ons af te vragen wat de wetenschappers proberen te zeggen en wat de ulgroitness is. Doe uw eigen onderzoek, vooral naar de achtergrond van de wetenschappers op wie u vertrouwt voor uw voedingsinformatie. Neem de dingen altijd met een korreltje zout, zorg er altijd voor dat je informatie vertrouwt die je krijgt van een bron die een goede achtergrond heeft, niet bezoedeld is, en een goede reputatie heeft.

Kortom, het is mogelijk om de juiste voeding te krijgen voor een gezonde levensstijl, zelfs als je geen baan meer hebt. Ja, het is mogelijk om deel uit te maken van een voedselverwerkende fabriek, betaald te worden om het te doen, en nog steeds een geweldig inkomen te hebben om mee te gaan (de Verenigde Staten is veruit de natie met de hoogste belasting ter wereld, maar wie geeft er nu om de gezondheid van de natie). Het is ook mogelijk om deel uit te maken van een voedselproducerend bedrijf, betaald te worden om producten te maken die mensen echt nodig hebben, en toch een eerlijk inkomen te hebben. We moeten ervoor zorgen dat de voedingsinformatie die we gebruiken juist en volledig is.

Helaas leven we in een wereld waar verkeerde informatie en gevestigde belangen de boventoon voeren. Een van die kwaden is de miljarden-dieet-industrie. We worden voortdurend gebombardeerd met tegenstrijdige berichten over wat gezond is, en het is verwarrend om uit te vinden wat feitelijk is en wat fictie is. Een ding kunnen we zeker van zijn is dat het meeste van wat verpakt en verkocht wordt als “gezonde voeding” niets anders is dan rotzooi. We kunnen er ook zeker van zijn dat de supplementenindustrie ook de dollars binnenharkt. Nergens in deze vergelijking gaat het om uw gezondheid, of uw voedingsbehoeften.

We leven in een drukke wereld, en een druk lichaam heeft veel brandstof nodig om ons gaande te houden. Maar we kunnen voor onszelf zorgen voordat we voor anderen zorgen. Voedingsbehoeften en voedingsgewoonten zijn niet langer hard-wired, maar we moeten ons nog steeds bewust zijn van de keuzes die we elke dag maken.

In het verleden was eten gewoon een manier om brandstof in het lichaam te brengen. Vandaag de dag is het idee van een dieet veelzijdig, maar het simpele feit is dat we elke twee tot drie uur moeten eten, het juiste voedsel op de juiste tijdstippen moeten eten, en ervoor moeten zorgen dat we onze calorie-inname tellen. Simpel gezond verstand advies, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk te volgen zal zijn.

Het goede nieuws is dat het heel goed mogelijk is om goede voedzame maaltijden te eten en je daadwerkelijk aan een dieet te houden zonder saai voedsel te eten of voedsel dat smaakt als karton. Het enige probleem met het volgen van een dieet is dat u in het begin misschien een beetje gewicht wilt verliezen. U zult vrijwel onmiddellijk een groot verschil merken in de manier waarop u zich voelt.

Lees meer:

Gerecyclede stoffen

Atelier brunette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.