The Art of Selling

glimlachende vrouw die met psychotherapeut spreekt - coach stockfoto's en -beelden

"Als je dag in dag uit een zware rugzak draagt, bereik je vroeg of laat de grens van wat je kunt dragen. Dan merk je de grond onder je voeten. Je ziet het ongelooflijke. Het wordt een beetje een rusteloosheid, een verlangen voor iets, bijna een verlangen om die onontgonnen plekken te verkennen. Dat is wanneer je het innerlijke avontuur ontmoet".

verkopen is een grote industrie in de wereld. En het belangrijkste onderwerp in verschillende seminars is verkopen. Hoeveel van jullie hebben verkooptechnieken ontwikkeld? Hoeveel van jullie hebben er daadwerkelijk verkocht? Waarom verkoop je niet meer?

Voor sommigen van jullie is verkopen misschien de manier om je halverwege de maand extra geld te geven. Hé, je hebt gewoon dat extra geld nodig! Voor anderen is het een vreemde manier van voelen die helpt om de stress te verlichten na dag in dag uit werken.

En er zijn veel mensen in de wereld die niet zomaar aan één persoon kunnen verkopen. Dingen die aan hele huishoudens zijn verkocht, worden zelden op die manier verkocht. De vrouw gaat naar de keuken, houdt van haar man en zegt iets als "Schat, je voelt je zo op je gemak. Deze week is niet echt leuk tif vorige meneer". De man, die de man des huizes is, gaat de kamer binnen en komt dan naar buiten als "Wat? Dus wat? Ik had weer een goede vlucht".

En dus kan de vrouw niets verkopen en voelt de man dat het zijn werk niet is. Het is als vechten met een onwillige partner. Je kunt niet belachelijk maken. Het echte conflict is dan tussen mensen en zichzelf.

Om effectief te kunnen verkopen, moeten we leren praten en omgaan met mensen, en dit is alleen omdat we meer te vertellen hebben over wie we zijn of als een niet-succesvolle zakenman of financieel uitgedaagd.

Als je je alleen op het geld concentreert, verdwaal je. Geld is tijdelijk en zal uit je groeien. Veel vreselijke dingen gebeuren door mensen die datgene doen dat 'geld verdienen' wordt genoemd. Hoewel het een tijdelijk gevoel van leven creëert, kunnen we op dat moment niet leven omdat we weten dat het maar zo lang duurt als we het op een bepaald niveau onder het toeziend oog van mensen kunnen bewijzen. Maar wat als u elke keer dat u iets aan iemand verkoopt, dacht aan de mensen die u aan het verbeteren bent, dan kunt u zich meer bewust en bewuster zijn van hoe u de verkoop doet.

Als ik bijvoorbeeld met verschillende mensen over mijn bedrijf praat, zijn er dan meer mensen die het van mij kopen? Als ik praat over de geprojecteerde aanwezigheid van mijn bezoeker die ik ervaar, heb ik die scène, die gewenste en opgebouwde visie van een betere plek? Als ik meer over mijn bedrijf praat, zijn dan meer mensen betrokken en hebben ze meer vertrouwen in mijn dagelijkse werkzaamheden? Als ik elke keer dat ik een uitverkoop heb als laatste, voel ik dat gevoel van dankbaarheid en het gevoel dat ik mijn kleine bedrijf doe om meer mensen te helpen blij te zijn en op een nieuwe manier te leven.

Door naar de plek te gaan waar ik resoneert met mijn gedachten, gevoelens en emoties, koop ik nu altijd wat ik ook ga zonder na te denken of het wel of niet iets voor mij is.

De oude hete manier om dingen te doen is bovenaan te beginnen – dus als je deze positie inneemt, kinderen, volwassenen, koop je niet. Als je jezelf al aan de top ziet staan, wat je ook doet, dan is het een manier om jezelf aan de top te zien, zonder dat je je hoeft voor te stellen dat je dat doet.

Sommige mensen in de wereld zijn er gewoon nog niet – er is een zaadje, een zaadje om te planten dat dan kan ontkiemen en uitgroeien tot iets beters. Met andere woorden, er is een zaadje dat je in je hebt dat gaat ontkiemen, groeien en uitbreiden.

Er is echter nog een ander zaadje – neem deze film in alle eerlijkheid, bedoeld om je te helpen jezelf te ontwikkelen – deze film was vandaag voor veel mensen bedoeld. Als jij een van die mensen bent, is deze film voor jou bedoeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.