Wat is een circulaire

Circulair ondernemen

Wat is een voorbeeld van een circulaire onderneming? Zoals vermeld in mijn artikel over mijn leefomgeving, is het circulaire model toegepast op mijn eerste beroep (life coach) dat ik in 2012 ben gaan studeren om een Master of Business Administration af te ronden. Na mijn loopbaan in mijn interesses, dacht ik toen na over wat ik kon doen om mijn adviespraktijk te structureren. Ik kwam de term ” circulair ondernemen” tegen. Ik was geïntrigeerd en besloot me hier meer in te verdiepen. In 2013 ( instrumenten) heb ik tijd uit mijn agenda gehaald om me te verdiepen in wat een circulair business model is. Het enige wat ik wist was dat het iets te maken had met het hebben van een open geleide benadering naar Leveranciers, Klanten, en Medewerkers. Het antwoord dat ik vond was heel interessant.

Hoewel dit niet was wat ik dacht dat het zou zijn. Maar door het doen van mijn onderzoek was ik in staat om te leren over circulair ondernemen vanuit veel verschillende invalshoeken. Het meest interessante deel van het programma was wat het circulaire model inhoudt. Dit omvatte wat het is en wat het niet is. Het liet me ook kennismaken met een reeks verschillende namen voor hetzelfde. Die namen zou je kunnen tegenkomen als je het hele concept nog eens overdenkt. Bijvoorbeeld:

Er zijn veel verschillende versies van een circulair bedrijfsmodel. Maar de essentie ervan is dat het vooral gericht is op het minimaliseren van de kosten, terwijl het zijn parafrase de chiropractische implicaties van circulair management biedt.

Voorbeeld 1: De meeste bedrijven bezitten of kopen al hun voorraden en verkopen, in feite hebben de meesten geen kapitaal of geïnvesteerd vermogen, hoewel zij misschien wat extra financiële reserve hebben. Als zij typisch 50-60%+ Orderomzet hebben is dit de reden waarom de kapitaalsuitgaven zo hoog zijn. Maar zij moeten personeel hebben om de voorraad te onderhouden en te kunnen leveren. Hun personeel is misschien niet allemaal personeel.

Voorbeeld 2: Er is een bedrijf dat een glimlach voorschrijft, in feite bestaat de klantenkring uit iedereen en alle bedrijven. Lijkt een conventionele deprimerende op-de-racisme proof business, daarom zou je een groot order volume verwachten. Dus waarom moeite doen?!

Hoe kunnen die twee gevallen verschillend of zelfs parallel zijn? De eerste “ector” ( ) is als een repetitieve en routineuze zaak tot het punt dat het niet uniek of interessant is. Dus waarom zou je geïnteresseerd zijn ( ) als er 4 anderen die er zijn?

Voordat ik inga op wat een circulair business model is en wat een circulair business model inhoudt, noteer deze belangrijke vragen.

Welk probleem wil ik oplossen.

Hoe zal ik het probleem oplossen. (ondernemer worden)

Wie zijn mijn klanten in termen van de jaren 1990 of 1940?

Is er vraag van de klant?

Wie is mijn ideale klant voor mijn bedrijf?

Wie zal mijn ideale klant zijn voor het bedrijf van mijn concurrent, ons concurrerend bedrijf en als ideale klant voor mezelf? ( Iedereen heeft een doelklant )

Hoe ziet mijn zaak eruit. (Het is geen model! C.E.)

Hoe zal ik een duurzaam concurrentievoordeel bereiken. Welke bedrijfsadministratiestructuur heeft een groot deel van het bedrijf nog?

Hoe lang duurt het voordat een bedrijf break-even draait?

Zal het werken?

Wat is mijn plan om de doorbraak te bereiken?

Welke soorten bedrijven zullen mijn beste klanten zijn? Dit klinkt misschien een beetje gek, maar als je kijkt in verschillende bedrijven over de hele wereld zou je merken dat ze bijna allemaal “aannemers” zijn. Dus als je de beste wilt zijn, moet je je richten op de beste!

Welke soorten bedrijven zullen mijn beste kopers zijn? Als u niet gaat voor de klant wiens volumeprijs letterlijk recht tegenover uw logistiek vermogen ligt. U zult altijd 30% goedkoper uit zijn dan wanneer u naar die persoon gaat.

Welke soorten klanten zullen mijn beste leveranciers zijn’? Dit lijkt een domme vraag. Ja, nogmaals, als u in 5 verschillende bedrijven over de hele wereld kijkt, zult u een heel ander antwoord krijgen. Kijk door uw eigen interne structuur alsof u een schuldsituatie had en kijk of u een eenvoudige vergelijking kunt vinden om de waarde aan te tonen. Gebruik dan deze wiskundige hefboomwerking in uw voordeel.

Met welk soort gedrag kan ik geld verdienen? Dus er zal een klant zijn, wat is er nog meer belangrijk? Wie is nog meer een ideale klant voor het bedrijf? Lijkt een gekke vraag, maar probeer deze eenvoudige vraag eens op kleine pakjes en kijk of je een ander antwoord krijgt.

Met wie heb ik onlangs zaken gedaan. Gebruik Google en controleer de aanwijzingen die tot de laatste transactie hebben geleid. Wie stuurt u een rekening?

Hoe snel kan ik ze betalen?

Lees meer:

Waste to Energy

Financieel consultant

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.